Skip links

Personal Training in Rotterdam

Meer uithoudingsvermogen, afvallen, je hoofd legen of gewoon werken aan meer spiermassa? De doelstellingen kunnen verschillen maar aan de slag gaan met mij als personal trainer zal zorgen voor het gewenste resultaat. Start vandaag nog met de personal training in Rotterdam, dan gaan we samen aan de slag!

BOEK EEN GRATIS TRAINING

Personal Training in Rotterdam


Welke voordelen bied ik jou als personal trainer?

Met mij als Personal Trainer bereik je eerder je doelstellingen

Ik begeleid je als het gaat om training, voeding en lifestyle

De trainingsschema’s zijn op maat gemaakt en worden steeds aangescherpt

Je wordt gecoacht door iemand met ruim 20 jaar sportervaring

Ook wanneer het minder gaat weet ik je op de juiste manier te motiveren

personal training in rotterdam

In deze huidige gehaaste maatschappij waar iedereen het steeds drukker heeft, snelheid en efficiëntie worden gezien als de way to go, is het soms moeilijk om een gezonde levensstijl na te leven. Een personal trainer kan hier voor jou de oplossing zijn en je begeleiden naar een gezonder en bewuster eetpatroon en leefstijl. Door samen te werken met een professional sta je er niet alleen voor en motiveert om ook op mindere dagen door te zetten.  

Mijn Personal Training in Rotterdam heeft veel voordelen en is erop gericht om optimale resultaten te behalen, binnen een realistisch tijdspad. Elk klant is anders, elk lichaam is anders dus ook mijn aanpak is telkens maatwerk. Door persoonlijke aandacht kan ik je optimaal motiveren, coachen en begeleiden om jouw resultaten te behalen.

Intake

Tijdens het intakegesprek bespreken we het formulier wat ik voorafgaand heb toegestuurd. Hierin komen vragen aan bod als; leeftijd, eetgewoontes/eetmomenten, soort werk, hobbies, sportachtergrond, medisch verleden etc.
Maar ook de geschiedenis van je gezondheid, je algehele fitheid en de ervaring met sport/fitness. Dit zijn enkele factoren die belangrijk zijn om vooraf te weten. Om iemand zo adequaat te begeleiden is het ook van belang om te weten wat iemand sporttechnisch gezien en conditioneel aankan. Dit bepaalt mede wat je beginpunt is met het opstellen van het trainingsprogramma. Tijdens de intake zelf gaan we hier verder op in om te kijken waar je eventueel tegenaan loopt en wat je specifieke wensen of verwachtingen zijn.

Doelstelling

Aan de hand van de uitgebreide intake worden er realistische doelen gesteld. Deze doelen kunnen uiteenlopend zijn; van afvallen, tot fitter te worden, meer spiermassa te krijgen of energieker zijn, conditioneel beter worden of gewoon lekker sporten.

Beginsituatie bepalen

Na het intakegesprek vindt het testen en meten plaats. Het meten van de lichaamssamenstelling van jou als klant bepaalt o.a wat de verhoudingen zijn van het vetpercentage en de spiermassa. Verder wordt er ook gekeken wat jouw energiebalans is door de basaal metabolisme en de PAL-waarde te berekenen. Naast dat de intake een goed beeld schetst van wat je beginsituatie is, is het testen en meten daarentegen zeer belangrijk om de progressie te monitoren. 

Bewegingen
Vervolgens kom je bij de assessment van de bewegingen en analyseer ik welke bewegingen iemand wel of niet kan (of niet optimaal). Er wordt onder andere gekeken naar de flexibiliteit in de spieren en mobiliteit in de gewrichten. Deze informatie die wordt verkregen uit deze testen laat mij als Personal Trainer zien welke oefeningen belangrijk voor jou als klant zijn om op te focussen om blessures te voorkomen. 

Trainingen

Tijdens de eerste Personal training in Rotterdam worden er een aantal proefsets gedaan om te kijken wat iemands niveau is. En ik kijk goed hoe de oefeningen worden uitgevoerd, technisch gezien. Dit zijn belangrijke meetmomenten voor de Personal trainer om te kijken, niet alleen om te bepalen wat iemands conditionele niveau is maar ook waar extra aandacht aan besteedt dient te worden tijdens de trainingen. Uiteraard kun je niet alles te weten komen in 1 training maar het doel is wel om de belangrijkste meetpunten en eventuele rode vlaggen al te ontdekken.

Mijn personal training in Rotterdam zorgt ervoor dat je op een verantwoorde manier je grenzen verlegd terwijl je professioneel wordt ondersteund en gecoacht. Er wordt op een leuke, motiverende en doelgerichte manier met je getraind. Een Personal trainer zorgt ervoor dat de trainingen aansluiten op de gestelde doelstelling(en), houdt je scherp en waakt voor blessures waar kan. Omdat de trainingen op maat gemaakt zijn is er een logische opbouw en waarborgt de personal trainer de kwaliteit, balans en intensiteit van de trainingen. Verder is het voor mij als personal trainer uitermate belangrijk dat de oefeningen, technisch juist worden uitgevoerd, dit om blessures te voorkomen.
Kortom: De trainingen zorgen ervoor dat jij elke keer weer op een gezonde manier actief bezig bent, fitter voelt en ondertussen je grenzen verlegd.

Krachttraining
Krachttraining is een must als het gaat om fitness en fitter worden. Wat je doel ook is, dit onderdeel is onmisbaar. Enkele voordelen om krachttraining te doen zijn: het geeft een boost aan je mentale gezondheid, het kan helpen om meer vetmassa te verliezen en het zorgt voor meer botdichtheid. Er zijn verschillende manieren om krachttraining te doen, denk bijvoorbeeld aan krachtuithoudingsvermogen, hypertrofie (spiermassa), (sub)maximale kracht, explosieve kracht maar ook een HIIT training behoort tot de mogelijkheden. Ook hier ligt het er natuurlijk aan wat je doelstellingen zijn en je voorkeur, waar de focus op komt te liggen.

Conditie
Een ander onderdeel van mijn trainingen zijn de conditietrainingen oftewel cardiotraining. Dit zijn trainingen die je uithoudingsvermogen verbeteren, zoals fietsen, roeien, hardlopen etc. Conditietrainingen zijn onder andere erg goed voor het sterker maken van je hart en dit verkleint de kansen op hart- en vaatziekten. Daarnaast draagt het bij aan het reguleren van je bloedsuikerspiegel, het verlagen van je bloeddruk, is het bevorderlijk voor astmatische aandoeningen en het vermindert chronische pijn. Samen gaan we kijken welke onderdelen we gaan integreren in jouw training. Het kan natuurlijk ook een combinatie zijn van verschillende oefeningen die we afwisselen. Voor je algehele conditie is het dus belangrijk om zowel krachttraining te doen als conditietraining. 

Voedingsbegeleiding

Voedingsbegeleiding is een belangrijk facet van mijn coaching en niet los te koppelen van de Personal Training. Daarom is het noodzakelijk om te weten wat jouw voedingspatroon is. Tijdens de intake wordt hier ook uitgebreid naar gekeken. Dat wil zeggen dat er wordt gekeken naar bijvoorbeeld: wat je eet, hoeveel je eet, hoe gevarieerd je eet, wanneer je eet en hoeveel eetmomenten je op een dag hebt etc.

Voedingsapp
Daar kun je natuurlijk niet in één intakegesprek achter komen en daarom maak ik gebruik van een voedingsapp die je dient in te vullen. Tijdens het proces naar een gezondere levensstijl analyseer ik jouw voedingspatroon en maak ik steeds kleine aanpassingen zodat jij op een verantwoorde manier naar je doelstelling werkt. Dit is niet hetzelfde als diëten, ik probeer je namelijk op een zo gezonde- en voor jou meest natuurlijke manier te coachen binnen jouw ‘eigen’ voedingsgewoonte.

steven-de-jesus-voedingsapp-m

Meer uithoudingsvermogen, afvallen, je hoofd legen of gewoon werken aan meer spiermassa? De doelstellingen kunnen verschillen maar aan de slag gaan met mij als personal trainer zal zorgen voor het gewenste resultaat. Start vandaag nog met de personal training in Rotterdam, dan gaan we samen aan de slag!

BOEK EEN GRATIS TRAINING
Return to top of page